Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
Egyebek

Egyebek (34)

Az Office 2013 újdonságai

 

A 2013-as változatban az újdonságokból következtethetünk az új trendre, amikor is a szoftvereket szolgáltatásként kívánják nyújtani, mint az infrastruktúrát. Ennek megfelelően megváltozott a programok forgalmazása, telepítése is. Háttérbe szorulnak a kézzel fogható telepítő médiák (CD, DVD), a telepítő „anyag” többnyire letöltéssel érkezik, az alapértelmezett tárolóhely a felhő (interneten keresztül elérhető távoli tárhely), amelyen keresztül könnyen megoszthatjuk dokumentumainkat azokkal, akiket erre felhatalmazunk.

A 2013-as Office változatban megújították a program telepítését, indítását, a képek beépítését, az elrendezési módokat, a nyomtatást, az online sablonok elérését, a professzionális építőelemek dokumentumhoz adását, a program testre szabását.

Bővebben...

Acrobat X: Korábbi parancsok új helye

Az Acrobat X új felhasználói felületének köszönhetően könnyebb eligazodni a parancsok rengetegében. Ez viszont azzal járt, hogy a korábban megismert és gyakran használt parancsok is új helyre kerültek.

Ezeket a parancsokat most a jobb oldali, nyomógombokkal lenyitható panelen találjuk meg (lásd az ábrát és a táblázatot - mely csak kis részlet a változásokból).

Bővebben...

Joomla CMS: Mezőtartalom mozgatása

A Joomla tartalomkezelő rendszer esetében is használhatjuk a kijelölt szöveg mozgatására és másolására az egérhúzást. Egérrel úgy mozgathatunk kijelölt részleteket, hogy a kijelölt szöveg­részre mutatunk és az egér bal gombját lenyomva mozgatjuk az egeret. Az egérkurzor ekkor – a mellékelt ábra szerint – jellegzetesen megváltoztatja alakját.

Bővebben...

Acrobat X: Biztonság részletei

Az Acrobat PDF dokumentumainak biztonsági beállításait hagyományosan a Fájl/Tulajdonságok paranccsal, illetve a Ctrl+D billentyűkombinációval megjelenített párbeszédpanelen adjuk meg. Ez bővült az Acrobat X verzióban a jobb oldali Eszközök panel Védelem/Titkosítás parancsával.

A védelmi beállítások tulajdonságai itt is ellenőrizhetők, azonban a leggyorsabban akkor jutunk ezekhez az információkhoz (az Acrobat Reader programban is), ha a bal oldali panelen a Biztonsági beállítások (Lakat) ikonra, majd az Engedély részletei hivatkozásra kattintunk (lásd az ábrát).

Bővebben...

Acrobat X: Új felhasználói felület

Az Acrobat programot a 10. verzióján érte utol az a közismert jelenség, hogy bonyolultsága miatt át kellett dolgozni a felhasználói felületet. Az új felület sokkal kevesebb menüt tartalmaz. A régebbi parancsok mégis elérhetők maradtak a paneleknek köszönhetően.

Az ezeket a panelokat összefoglaló panelgyűjtők a munkaablak jobb oldalán jeleníthetők meg (valamint rejthetők el) a Tools (Eszközök), Comment (Megjegyzések), Share (Megosztás) hivatkozásokra kattintva. Alapállapotban a panelgyűjtők zárva jelennek meg, a felhasználható parancsokat a panel nevére kattintva gördíthetjük le. Itt megtaláljuk azokat a parancsokat, amelyeket korábban menüből használhattunk.

Bővebben...

Microsoft Office 2013: Csomagtípusok

 

 

 

Eddig kétféle módon érhettük el a Microsoft Office irodai programcsomagját. Egyrészt megvásárolhattuk a hagyományos adathordozón, DVD lemezen árult változatot, vagy előfizethettünk a hálózaton keresztül elérhető szolgáltatásokra, mint az Office 365 és a Web Apps esetében. E két véglet között jelent meg a Microsoft Office 2013 Professional Plus csomag, amelyet megvásárolhatunk dobozos változatban és letöltéssel egyaránt.

Bővebben...

Bridge CS6: Képválasztás

A fájlböngésző most önálló ablakban jelenik meg, amelynek működését az ablak felső részén látható menüsor, a helyi menü és az ablak alján látható parancsokkal befolyásolhatjuk. Itt és a Window (Ablak) menüben adhatjuk meg a megtalált és böngészőbe töltött képfájlok megjelenési módját is. A fájlböngészővel szintén megnyithatunk egyszerre több képet. Több képet itt is a Shift, illetve a Ctrl billentyűk nyomva tartása közben kattintva, illetve az Edit/Select All (Szerkesztés/Az összes kijelölése) paranccsal (Ctrl+A billentyűkombinációval) választunk ki. A kijelölést megfordítja, vagyis a korábban nem kijelölt képeket választja ki az Invert Selection (Kijelölés megfordítása) parancs vagy a Ctrl+Shift+I billentyűkombináció.

A kép korábbi kijelölése megszűnik a Deselect All (Minden kijelölés meg­szüntetése) paranccsal, a Ctrl+Shift+A billentyűkombinációval vagy, ha a Ctrl billentyű nyomva tartásával kattintunk egy kiválasztott képre. A teljes kijelölés megszűnik, ha korábban nem kiválasztott képre kattintunk a Ctrl billentyű nyomva tartása nélkül.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal