Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Excel 2013: Feltételes összegzés

A Feltételes összegzés bővítmény már nem része az Excel 2010-2013-as alkalmazásnak. Az Excel régebbi verzióiban a Feltételes összegzés varázsló bővítménnyel a megadott feltételeknek megfelelő értékek összegét kiszámító képleteket lehetett írni. Ezt a funkciót a függvényvarázsló és számos új függvény, például a SUMIF és a SUMIFs váltja fel.

 

A varázslóval létrehozott képletek továbbra is működnek az Excel 2013 alkalmazásban, azonban más módon szerkeszthetők. A 2013-as változatban tehát – a kereséshez hasonlóan – szintén „csak” annyi a változás, hogy nem kapunk segítséget az összegzőfüggvény összeállításához. Azonban ezt a függvényt is használhatjuk a 2013-as változatban is, vagy éppen átvehetjük a korábbi verziókban összeállított függvényt (lásd az ábrán).

Az ábrán látható képletet tömbképletként kell rögzítenünk. Azaz, ha végeztünk az =SZUM(HA($B$2:$B$8="vájár";$E$2:$E$8;0)) képlet rögzítésével a szerkesztőlécen, akkor mindenképpen nyomjuk meg a Ctrl+Shift+Enter billentyűkombinációt! Ha a képletet a szerkesztőléc  Beírás gombjával rögzítjük, akkor az #ÉRTÉK! hibaértéket kapjuk eredményül.

Utoljára frissítve:2014. március 16., vasárnap 21:01

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal