Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
Illustrator

Illustrator (71)

Illustrator CS6: Mentés SVG formátumba

Az SVG (Scalable Vector Graphics) fájltípus a World Wide Web Consortium (W3C) által a web céljaira szabványosított kétdimenziós vektorgrafikus formátum, amelyet az Adobe mellett a Corel is támogat, de még alig terjedt el. Megjelenítéséhez az swf formátumhoz hasonlóan beépülő (plug-in) szükséges, viszont minden Illustrator tulajdonság és objektum alkalmazható (a raszteres hatások helyett azért inkább SVG szűrőket használjunk). A fájlban tároljuk a dokumentumban használt betűkészleteket is.

Bővebben...

Illustrator CC: Automatikus sarokgenerálás

Korábban komolyabb erőfeszítést igényelt a mintázatok illesztése a szögben találkozó vonalaknál. Erre nyújt könnyű, gyors és esztétikus megoldást az új, automatikus sarokgenerálás funkció. Az összefűzött mintával körvonalazott grafikához a Mintázatecset beállításai párbeszédpanelen állíthatjuk be a sarkok kezelését. 

Így biztosak lehetünk abban, hogy a sarkokra a sarokelem kerül és nem kerülnek átfedésbe az onnan kiinduló és oda érkező vonalak, amely hibák kiküszöbölése korábban időigényes feladat volt.

Bővebben...

Illustrator CC: Több fájl elhelyezése

Egyszerre több fájlt is kiválaszthatunk a Fájl menü Elhelyezés parancsával megjelenített párbeszédpanelen. A több fájl kiválasztásához használhatjuk a szokásos összefüggő kiválasztást, vagyis a Shift billentyű nyomva tartása közben az egymás után elhelyezkedő fájlnevek elejére és végére kattintást, illetve az egyedi elemek kiválasztását a Ctrl billentyű nyomva tartása közben kattintgatva.

Az így kiválasztott elemeket a párbeszédpanel Elhelyezés gombjára kattintást követően, kattintással és húzással helyezzük el, és méretezzük a dokumentumban. Ehhez felhasználhatjuk a beillesztést támogató okos segédvonalakat is.

Bővebben...

Illustrator CS6: Új vagy továbbfejlesztett profilok és összetevők

Az új dokumentumok létrehozását gyorsítják meg az Új dokumentum párbeszédpanelen elérhető új profilok (lásd az ábrát). A Profil listában választott Mobil eszközök listaelemmel juthatunk el az iPad, iPhone, Xoom, Fire, Nook és Galaxy eszközhöz illeszkedő méretbeállításokhoz.

Új alapértelmezett méretet kapott a Web profil, mely 960×560 képpont lett.

Használhatjuk az új Mintázat könyvtárat és Pantone Plus™ színkönyvtárat is.

 

 

 

Bővebben...

Illustrator CS6: Körvonalra illesztett színátmenet

A Színátmenetek panelen ecsetvonásokra háromféle színátmenet alkalmazható úgy, hogy nem kell a körvonalat kibővíteni és utána kitöltést és színátmenetet hozzárendelni.

A beállításokkal megadhatjuk, hogy a színátmenet az ecsetvonás széleitől haladjon befelé, vagy hosszirányban az ecsetvonás kezdetétől a végéig.

Bővebben...

Illustrator CS6: Felhasználói felület

Az Illustrator ikonorientált környezetben működik, maga is ikonokat alkalmaz az egyes funkciók kiváltására. Az ikonok a parancsok képi megfelelői, apró, szemlé­letes ábrák, amelyekkel könnyebb tájékozódni, és amelyek segítségével a meg­felelő parancsok indíthatók. Az Illustrator hagyományainak megfelelő módon felépített (az indító kör­nye­zethez szervesen kapcsolódó) Illustrator képernyője az ábrán bemutatott főbb részeket tartalmazza.

Bővebben...

Illustrator CS6: Továbbfejlesztett kezelőfelület

A Photoshop CS6-hoz hasonló átalakításon esett át a felhasználói felület. Ezzel hatékonyabbá, áramvonalasabbá és egy kissé testre szabhatóbbá vált. Például a Szerkesztés/Beállítások / Felhasználói felület paranccsal megjelenített párbeszédpanelen beállíthatunk négyféle fényerejű felhasználói felületet és ahhoz illeszkedő fényességű vásznat (lásd az ábrát).

A sötét háttér a képek színbeállításához sokkal megfelelőbb (ugyanúgy, mint a Photoshop Lightroom program esetében). A párbeszédpanelek megjelenése viszont az operációs rendszer beállításaitól függ.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal