Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Illustrator CS6: Mentés PostScript formátumba

A PostScript oldalleíró nyelvet az Adobe Systems fejlesztette ki lézernyomtatókon történő nyomtatáshoz. Lehetővé teszi rugalmasan méretezhető betűk használatát, ugyan­akkor jó minőségű képnyomtatást biztosít. A nyelv az asztali gépeken történő kiadványszerkesztés szabványává vált, támogatják a levilágító eszközök, valamint a jobb lézer- és tintasugaras nyomtatók is, a nyelv szabályainak megfelelő elemeket tartalmazó platform független EPS így a nyomdai előkészítés legelterjedtebb és legáltalánosabb formátuma. Gyakorlatilag ez az a közös nyelv, amelynek segítségével a nyomdai előkészítésben a kommunikáció a legkönnyebben megoldható.

Az Encapsulated PostScript formátumba történő mentést a Fájl/Mentés máskéntparanccsal, illetve a Ctrl+Shift+S billentyűkombinációval indítjuk, majd a fájltípus listán kiválasztjuk ezt a formátumot és beállítjuk a mentéssel kapcsolatos tulajdonságokat (lásd az ábrát). A formátum metafájlként egyaránt tartalmazza a pixeles és vektoros információkat. Mivel ezt a két formátumot vegyíteni képes, alkalmazhatunk vágógörbét is. A beágyazott vonalas rajzoknál képes a fehér területeket átlátszóként kezelni. Ehhez az Átlátszóválasztókapcsolót kell bekapcsolnunk (8 bites színes TIFF formátumnál).

Ha a csatolt dokumentumokat is be akarjuk építeni a PostScript fájlba, akkor jelöljük be a Csatolt fájlok felvétele jelölőnégyzetet.

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a fájlt felhasználó számítógépen megtalálható minden, a dokumentumban alkalmazott karakterkészlet, akkor kapcsoljuk be a Betűtípusok beágyazásajelölőnégyzetet is. Az EPS képekhez az állományban található vektoros és pixeles kép alacsony felbontású, hozzávetőleges képét bemutató nézőkép (preview, image header) tartozhat (alkalmazásához válasszuk a Dokumentum bélyegképeinek felvétele jelölőnégyzetet). Ennek formátuma Macintoshon lehet PICT, TIFF vagy JPEG, Windows alatt csak TIFF. 

 

 

 

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 07:07

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal