Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

LibreOffice Draw: Rétegek

A rétegek olyan objektumok, amelyek kiválóan használhatók a rajzelemek bizonyos csoportjainak elkülönítésére. Az elkülönített objektumcsoportok látványa külön-külön ki- vagy bekapcsolható (így az éppen zavaró vagy felesleges rajzelemek elrejthetők), illetve nyomtatható. A rétegeken összekapcsolhatjuk az egy csoportba tartozó elemeket.

Hagyományos felhasználási területük a térképészet, illetve a műszaki tervezés. Ezeknél a rajzoknál szükség lehet például egy­szerre az összes rajzelem (vízrajz, közlekedés, épületek, városok, közművek stb.) megjelenítésére, de amikor csak egy szakterület képviselője használja a rajzot (például az építész az alaprajzot), akkor szükség lehet a saját szakterületén kívüli többi réteg kikapcsolására.

A rétegek csak a LibreOffice Draw programban használhatók, a többi LibreOffice programban nem érhetők el.

A legnehezebb azt megszokni, hogy minden oldalon külön használhatjuk az ugyanazon a néven szereplő rétegeket, viszont az egyes rétegek kikapcsolása az összes oldalon érvényesül.

A programban három alapértelmezett réteggel találkozunk egy új rajz létrehozásakor:

  • Elrendezés
  • Vezérlőelemek
  • Méretvonalak

Ez a három, alapértelmezett réteg nem törölhető és nem nevezhető át. Egyéb tulajdonságaik beállíthatók. 

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 10:18

Kapcsolódó elemek

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal