Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
OpenOffice

OpenOffice (18)

OpenOffice Calc: Dokumentumablak

Egyidejűleg több munkafüzetet, dokumentumot is szerkeszthetünk. Az Ablak menü Új ablak parancsa segítségével új ablakot nyithatunk, amelynek tartalma – a megnyitáskor – a szerkesztett dokumentummal egyezik meg, azaz két egyforma ablakunk lesz. Új ablak nyílik akkor is, ha a Fájl/Újalmenü egy parancsával (vagy a megfelelő ikonokkal) új dokumentum szer­kesz­tését kezdeményezzük, illetve a Fájl/Megnyitás... paranccsal (a Ctrl+O billentyűkombi­nációval vagy a  Megnyitás ikonra kattintással) meglévő dokumentumot töltünk be. Ugyanakkor minden dokumentum maga is tartalmazhat több oldalt és réteget, amelyeken külön rajzokat helyezhetünk el.

Bővebben...

OpenOffice Base: Dokumentum-helyreállítás

Előfordulhat, hogy a programfutás áramszünet vagy más hiba miatt megszakad (például ilyen gyakran fordul elő, ha makrókat tartalmazó Excel munkafüzetet nyitunk meg, – ezért ilyen műveletek előtt érdemes a többi, már megnyitott munkafüzetet menteni). Ilyenkor a dokumentum helyreállítható az előző automatikus mentésből.

Bővebben...

OpenOffice Writer: Navigálás a dokumentumban

A navigátor segítségével a szerkesztett dokumentumban, sőt minden megnyitott dokumentumablakban megha­tározott helyekre nagyobb ugrásokat is végez­hetünk. Az önálló navigátorablak a  Navigátor ikonnal, az F5 gyorsgombbal, illetve a Nézet menü Navigátor parancsával jeleníthető meg vagy rejthető el (lásd az ábrát).

Bővebben...

OpenOffice Writer - A segítség

Az OpenOffice súgója régebben jelentősen eltért más programok hasonló szolgáltatásaitól, most viszont a súgó a Microsoft korábbi (például az Office 2000) programjaihoz hasonló megoldást alkalmaznak. Használata könnyen elsajátítható, és minden egyes rész alkalmazásában egyformán működik. A Súgó menü Open­Office.org parancsával, vagy az F1 gyorsbillentyűvel, illetve a Standard eszköztár  Súgó ikonjával jelenítjük meg a súgó fő tartalomjegyzékét, amelyben változatos módon navigálhatunk.

Bővebben...

OpenOffice Draw: Rétegek

A rétegek olyan objektumok, amelyek kiválóan használhatók a rajzelemek bizonyos csoportjainak elkülönítésére. Az elkülönített objektumcsoportok látványa külön-külön ki- vagy bekapcsolható (így az éppen zavaró vagy felesleges rajzelemek elrejthetők), illetve nyomtatható. A rétegeken összekapcsolhatjuk az egy csoportba tartozó elemeket.

Bővebben...

OpenOffice Calc: Kezelőeszközök 2.

Különleges menü a gyors, másképpen helyi vagy kurzormenü, amelybe a program fejlesztői a leggyakrabban használt parancsokat foglalták össze. E menü parancsai a menühívás (az egér-, másképpen a grafikus kurzor) helyétől függően eltérnek egymástól. A kurzormenüt a jobb egérgombos kattintással jelenítjük meg.

Bővebben...

OpenOffice Calc: Kezelőeszközök 3.

 

 

 

A rendszerablak második sora a menüsor, melynek almenüit vagy a fentiek szerint egérrel, vagy a billentyűzet segítségével, az Alt billentyű és az aláhúzással jelölt betű billentyűjének együttes lenyomásával gördítjük le. A menüsor alatt levő sorokban a Nézet/Eszköztárak... almenü parancsaival ki- vagy bekap­csolható ikon­menük, más néven úgynevezett szerszámosládák találhatók, ame­lyeket később részletesen ismertetünk. A többi elem szintén ki- és bekapcsolható.

Bővebben...

OpenOffice Draw: Objektumok módosítása

 

 

 

Az objektum a jobb azonosíthatóság és navigáció érdekében egyedi névvel látható el. Az objektum ezen a néven jelenik meg a Navigátor ablakban (lásd az ábrát). Az oldalakat az Oldalak panel helyi menüjének Oldal átnevezése parancsával, a munkaablakban kijelölt objektumokat a Módosítás vagy a helyi menü Név parancsával nevezzük el.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal