Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
Photoshop Elements

Photoshop Elements (49)

Photoshop Elements 11: Képek exportálása

 

 

 

Képeinket más formátumban is menthetjük, mint amiben a katalógusba felvettük őket. Ezek ugyanis lehetnek akár kameránk nyers képformátumában (.raw, .orf stb.), amelyeket csak a képfeldolgozó programok kezelnek, de más célokra, például webes közzétételre, levélmellékletként küldésre, kiadványba építéshez szükséges lehet a kép átalakítása.

Bővebben...

Photoshop Elements 11: Képek összekapcsolása helyszínekkel

A szervező Places gombjára kattintást követően térképen, illetve műholdfelvétel+térkép hibrid ábrán megjelölhetjük a kiválasztott képek helyét. A pontos helykijelöléshez megfelelő nagyítást válasszunk. A helyszín, illetve térképrészlet megkereséséhez hasz­nál­hatjuk a keresőmezőt is. A térkép feletti diasorból húzzuk a képeket a térképen a felvételi helyhez.

Bővebben...

Photoshop Elements 11: Képátvétel az Adobe Revelből

Új lehetőség, hogy az Adobe Revel szolgáltatásból származó képeket vehetünk át a katalógusba. Ez a szolgáltatás az interneten elérhető alkalmazás, a Macintosh számítógépek, illetve iPad táblagépek, iPhone telefonok képeinek megosztására. 

Ugyanide képeket is tudunk exportálni. A szolgáltatás használatához Adobe azonosító és jelszó szükséges.

Bővebben...

Photoshop Elements 11: Személyek azonosítása kép alapján

 

 

 

A képek szervezése, kiválogatása, csoportosítása egyszerűbbé válik, ha a szervezőben az  Add People gombra kattintunk. Ekkor első lépésben a program felajánlja a katalógusban szereplő képekről kivehető arcokat, hogy azonosítsuk őket (lásd az ábrát). A második lépésben pontosíthatjuk a kiválasztást és az eddig megadott személyeket tartalmazó képekhez elfogadhatjuk vagy elvethetjük a program ajánlatát.

Bővebben...

Photoshop Elements 11: Új felhasználói felület

A szervező régen bevált és megszokott felületén módosítottak. Most egyszerűbb lett a kezelés, pedig több funkciót érhetünk el közvetlenül a szervező alján megjelent ikonokkal. 

Az új felületen hatékonyabban dolgozhatunk az eszköztárral, ha személyeket, eseményeket, helyszíneket szeretnénk rögzíteni az adatbázisba, vagy éppen a kiválasztott képekből diabemutatót tartanánk.

A jobb oldali panelgyűjtőben mindig csak egy panel tartalma lehet nyitott, ha egy másikat nyitunk ki, a korábban kinyitott panel bezárul. A képazonosító műveletek nézeteit az ablak felső részén választhatjuk.

Bővebben...

Photoshop Elements 8: Intelligens átméretezés

Ez a lehetőség nyilván a Photoshop intelligens objektumainak átvételével nyílt meg. Minden digitális technikát alkalmazó fotós szembe került már azzal a jelenséggel, hogy a képek csak korlátozott mértékben nagyíthatók, mert a nagyítással hamarosan megjelennek a képminőséget jelentősen befolyásoló hatalmas pixelek, vagyis a további képrészleteket már nem tartalmazó, általában négyzetes alakú képpontok.

Bővebben...

Photoshop Elements 10: Gyors jelölés a Facebook alkalmazásával

Jelenleg a leginkább elterjedt közösségi oldal a Facebook. Ha regisztráltunk az oldalra, akkor láthattuk, hogy használ egy (sokak szerint jogilag vitatható) eljárást a képeken látható személyek azonosítására. Új képeinken szereplő személyek azonosításához és így a képek automatikus jelöléséhez, kulcsszavazásához felhasználhatjuk ezt a szolgáltatást, illetve a Facebook saját képi adatbázisát.

Ehhez az Organize ablakfül Facebook Face Tag elemét válasszuk!

Bővebben...

Photoshop Elements 11: Új keresési lehetőségek

Új keresősávot használhatunk, amelyen újabb keresési lehetőségek jelentek meg. Pontosabban itt vonták össze az események, személyek és helyszínek alapján történő keresést a korábban is ismert kulcsszavas kereséssel. A keresési feltételek elmenthetők, hogy később, egyszerűen újra alkalmazzuk azokat.

Érdekes, hogy a helyek választásához több hierarchiaszintet automatikusan létrehoz és keresőfeltételként alkalmaz a program. Például, mint az ábrán látható, egyes képekhez a Balatonalmádi, Vécsey Károly köz 5-öt rendeltük, ehhez a program automatikusan vette fel a város, megye, ország helyszíneket.

Bővebben...

Photoshop Elements 11: Képszervezés események alapján

Továbbfejlesztették az események nyilvántartását, képekhez kap­csolását. Az események tulajdonságai között rögzíthetjük az esemény nevét kezdő és záró dátumát és leírását.

Újdonság itt is az ablak felső részén látható csúszka, amellyel válthatunk a képekhez rendelt, elnevezett események alapján (Events), vagy az összes kép felvételi időpontja szerint csoportosított (Smart Events) megjelenítés között. Ebben a helyzetben a jobb oldali Calendar panelen választhatunk megjelenítendő hónapot (illetve az adott hónapban készített felvételek megjelenítését).

Bővebben...

Photoshop Elements 11: A PhotoShop képformátuma

A psd kiterjesztésű, vágógörbe tárolására is alkalmas, de tömörítést nem használó fájlformátum az Adobe Photoshop saját formátuma, amellyel minden, a Photoshop, Photoshop Elements vagy az Image­Ready programban létrehozott (réteg, vágógörbe, különböző színmódok stb.) információt menthetünk. Az így tárolt képek nagyméretűek, hiszen nem támogat semmilyen tömörítési eljárást. A formátum munkaigényessége miatt, összetett képeinket célszerű ebben a formátumban is tárolni, így a későbbi módosításnál sokat segíthetnek az elmentett plusz információk. A 6-CS3 változat közt már verziókészletet is kezelhettünk (ha telepítettük, engedélyeztük a Version Cue alkalmazást is). Az Elements programban a 6-os változattól érhető el a verziókészlet.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal