Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
Photoshop Lightroom

Photoshop Lightroom (33)

Photoshop Lightroom 5: Továbbfejlesztett Spot Removal eszköz

 

 

 

A helyi hibák, valamint felesleges képrészletek eltávolítására szolgálő Spot Removal eszközt is továbbfejlesztették. Szintén a Develop modulban használható a Spot Removal ikonnal vagy a Q gyorsgombbal indítható helyi javító, amellyel egy kijelölt terület klónját helyezhetjük a javítandó részlet fölé (Clone), vagy a mintát adó részletet a javítandó célterület megvilágítási viszonyai szerint átalakítva illesztjük be (Heal), mint a Photoshop tartalomérzékeny kitöltésénél.

Bővebben...

Photoshop Lightroom 4: Új kamerák támogatása

A programban már a megjelenésekor a következő kamerák támogatása is biztosított (az ezt követően megjelenő újabb kamerák támogatását a program frissítésével oldják meg):

  • Canon EOS-1D X,
  • Canon PowerShot G1X,
  • Canon PowerShot S100,
  • Fujifilm FinePix F505 EXR,
  • Fujifilm FinePix F605 EXR,
  • Fujifilm FinePix HS30 EXR,
  • Fujifilm FinePix HS33 EXR,
  • Nikon D4,
  • Nikon D800,
  • Nikon D800E

 

 

 

Bővebben...

Photoshop Lightroom 4: Új proof megjelenítés

A Develop modulban a View menü Soft Proofing almenüjében beállítható módon, a képernyőn megjelenő ellenőrző minta nyújt segítséget a fényképészeknek a képek kívánt színtérben való hangolásához, így a nyomatok és a webes tartalmak mindig a lehető legjobban jelennek meg. Beállíthatjuk a színtér figyelmeztetést (Gamut warning) is, hogy láthatóvá váljanak, a különböző (képernyős és nyomtatható) színterekben nem megjeleníthető színek.

A Soft-proofing szolgáltatással már mintanyomat készítése nélkül, a monitorunkon is megnézhetjük a várható végeredményt.

Bővebben...

Photoshop Lightroom 5: Radial szűrő

A kép lényegi részei sokszor beleolvadnak a háttérbe, különösen, ha a háttér színei, valamint a környezeti textúrák nem térnek el jelentősen a képen bemutatott fontos témától.

A tárgy kiemelésére jól használható a Photoshop CC verzióból átvett sugaras szűrő. Ennek segítségével egy húzással meghatározott ellipszis alakú területen belül, vagy azon kívül (Invert Mask) módosíthatunk az expozíció, kontraszt, telítettség, világosság, és az élesség tulajdonságokon.

Bővebben...

Photoshop Lightroom 5: Automatikus perspektíva javítás

A korábbiakhoz képest sokkal jobban, látványosan javíthatók a perspektíva torzulások. Erre eddig a lencsekorrekciókon túl nem volt lehetőségünk (még a Photoshop programban is, valójában csak a kép manuális húzogatásával volt módunk). Most erre használhatjuk az automatikus módszert, az egyéni beállítással végzett függőleges perspektíva, vízszintes perspektíva tulajdonság-módosítást és ezek kombinációját is. 

A javításhoz a Develop modulban válasszuk a Lens Corrections panel Basic lapját! Kisebb perspektíva torzulások jó hatékonysággal javíthatók már az itteni beállításokkal is, a nagyobb beavatkozáshoz használjuk a Manual lapfül lehetőségeit (lásd az ábrán).

Bővebben...

Photoshop Lightroom 4: Továbbfejlesztett képjavítás 2.

A kiégett részeket csökkenti, hogy a csúcsfényeket manipuláló korábbi Recovery mostantól automatikusan optimalizálásra kerül. 

Erőteljesebben, nagyobb értéktartományban állítható a színtisztaság, illetve a helyi kontraszt a Clarity paraméterrel. A fehéregyensúly mintavételező beállító pipetta nagyítása változtatható.

RGB gradációs görbéket használhatunk, a korábbi luminancia görbe helyett.

A zajszűrés beállítása 1:1 nagyítású nézetnél kisebb nagyítású előnézeti képen is érzékelhető.

 

 

 

Bővebben...

Photoshop Lightroom 4: Térkép modul

A program támogatja a GPS helymeghatározást. A kép felvételi helyére vonatkozó földrajzi információkat keresési szempontként használhatjuk. Ha fényképezőgépünk ugyan nem rendelkezik még ilyen helymeghatározó képességekkel, akkor sincs veszve semmi, mert a szolgáltatáshoz felhasználhatjuk az internetes térkép­szolgáltatást, amelynek megfelelő nagyításában a fénykép tárgyának helyét pontosan kijelölhetjük (lásd az ábrát).

Ekkor „fordítottan geokódolunk”, a helyi menü Add GPS Coordinates to Selected Photos parancsával a kijelölt képhez hozzárendelhetjük a kattintással meghatározott földrajzi koordinátákat. A pontos elhelyezéshez megfelelően nagyítható a térkép, amelynek választhatjuk utcatérkép, légi fotó, domborzati vagy hibrid megjelenését is.

Bővebben...

Photoshop Lightroom 4: Fotóalbumok készítése

 

 

 

A kreatív anyagok sora a fotókönyvvel bővült. A Book modulban összeállított fotóalbum kemény vagy puha fedéllel, kiváló minőségben, fűzve, online módon megrendelhető. Az ára ugyan kicsit borsos, ráadásul igazán inkább az amerikai felhasználóknak szánták. Ugyanakkor a kötet PDF formátumban is előállítható.

A könyv összeállításakor kiindulhatunk előre beállított oldal elrendezésekből, de létrehozhatunk ettől eltérő, egyedi oldalelren­dezéseket is. Az oldalelrendezés módosítása érinti a lapméretet, a kétoldalas nyomtatást, a képek és szövegkeretek számát és helyzetét az oldalon (lásd az ábrát).

 

 

 

Bővebben...

Photoshop Lightroom 4: Teljesítménynövekedés

A programot teljesen áttervezték, kiküszöbölték a korábbi hibákat. A 4. változat az egyre növekvő képtárakat könnyebben kezelő teljesítményarchitektúrára épül és a lehető legjobb képminőség elérése érdekében páratlan, zajcsökkentő és élesítő eszközökkel rendelkező új grafikus motort kapott. A 64 bites környezetekkel kompatibilis Lightroom 4 programban optimalizálták a munkafolyamatokat és lehetővé tették a képek kreatív megosztását.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal