Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
Photoshop

Photoshop (104)

PowerPoint 2013: A program jellemző adatai

A bemutató-készítő program környezetének, a felhasznált számító­gépi, perifériális erőforrások és szoftver­elemek ismertetését megelőzően néhány jellemző adat a program képességeiről, a környezet korlátairól, amely a jelentős memóriaigényt is indokolja.

Zárójelben a közvetlenül megelőző (2010-es) programverzió hasonló tulajdon­ságainak jellemző számai szerepelnek:

Bővebben...

Photoshop CS6: Kopó- és festékszóróhegyek

 

 

 

A korábbiaknál életszerűbb ecsethasználat követést biztosítanak az új kopó és festékszóróhegyek, melyeket az Ablak menü Ecsetkészletek parancsával megjelenített panelről választhatunk. Az ilyen festőeszközök ugyanis leképezik a valós festőeszközök használat közbeni kopását. Ezeket az ecseteket is az Ablak menü Ecset parancsával megjelenített panelen szabjuk testre, vagyis állítjuk be tulajdonságaikat.

Bővebben...

Photoshop CS6: Bőrtónusválasztás és arcfelismerés

Bőrtónus alapján működik az arcfelismerés, mely egy új kiválasztási módszer. Alkalmazásához adjuk ki a Kijelölés menü Színtartomány parancsát, majd a megjelenő párbeszédpanel Kijelölés listájában válasszuk a Bőrtónusok elemet a tónusok egyszerű szétválasztásához! Az ekkor leszűkült kijelölést az Arcok észlelése jelölőnégyzet választásával korlátozhatjuk a képen látható arcokra (lásd az ábrát).

Bővebben...

Photoshop CS6: Festés és mintázatok

A programot sokan festőeszközként is használják. Már a CS5 verzióban jelentős bővítés történt ezen a téren, hiszen bevezették a különféle ecsettípusokat, valamint a színkeverő ecseteket. Az új verzióban ezekhez újabb tulajdonságokat rendelhetünk, beállíthatjuk az ecsetek kopását, dőlését, billentését, forgatását. 

A festékszóróhegyek 3 dimenziós kúpos festékszórót alkalmaznak. Az ecsethegy alakját egyebek mellett a Szemcsézettség, a Fröcskölés, a Keménység és a Torzítás vezérlővel szabjuk testre. Toll rajzeszköz használatakor módosíthatjuk a toll nyomásának változtatásával elkent tónusok szórását.

 

 

 

Bővebben...

Photoshop CS6: Megvilágítási effektusok galériája

 

 

 

RGB színmódú képek, és támogatott videokártyák esetén, a megvilágítási effektusok új, 64 bites galériából választhatók, ezzel a teljesítmény és hatékonyság növelését érhetjük el (lásd az ábrát). Ha videokártyánk alkalmatlan a műveletre, akkor ez esetben hibaüzenetet sem kapunk, és a beállító eszközök sem jelennek meg.

Bővebben...

Photoshop CS6: Perspektivikus vágás

 

 

 

A kép perspektívájának korrigálásához tartsuk lenyomva a  Vágás eszközt, melynek kinyílójából választhatjuk a  Perspektivikus vágás eszközt. Ez az eszköz értelemszerűen kevesebb beállítási lehetőséggel bír, viszont megjeleníthető egy perspektivikus rács, amelyet a képre fektetve és a rácsvonalakat a kép perspektíváját meghatározó irányokba húzva megadhatjuk, hogy a vágást követően mely vonalak jelenjenek meg vízszintesen és függőlegesen (lásd az ábrát). A vágás végre­hajtásával így egyúttal a perspektivikus torzulás is kiküszöbölhető.

Bővebben...

Photoshop CS6: Olajfesték szűrő

A hosszú ideje változatlan grafikus szűrőket is továbbfejlesztették, illetve teljesen új szűrők is megjelentek a CS6 változatban. Ezek között találunk olyan szűrőt, amely a korábbi művészi szűrőket egészíti ki (bár ismeretlen okból nem abba a menübe került) és olyat is, amely a nagylátószögű lencsék optikai torzítását hivatott javítani.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal