Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

PowerPoint 2010: Navigálás

Korábban, ha a diakép nagyítása (kicsinyítése) és a szerkesztő ablaktábla mérete nem biztosította a dia teljes megjelenítését, akkor a Nézet menü Kicsinyített dia kapcsolóját használtuk, amellyel a teljes diát bemutató kis ablakot jeleníthettünk meg vagy kapcsolhatunk ki. E helyett a program 2002-es változata óta a szerkesztőablak bal oldalán megjelent Diák/Vázlat ablaktábla Diák lapját használhatjuk.

Az ablaktábla határa egérrel húzva áthelyezhető, így tetszőlegesen nagyítható a benne megjelenő diakép minta is. Ez a megoldás azért is jó, mert már a Normál szerkesztő nézetben is biztosítja a teljes bemutatóban a vázlat vagy a kicsinyített diaképek alapján történő böngészést, a diák átrendezését.

Mint az újdonságok között említettük, a vázlat, szerkesztő és jegyzet ablaktáblák segítségével egy képernyőn láthatjuk a diaképek legfontosabb komponenseit. Az ablaktáblák között kattintással vagy az F6 funkciógombbal, illetve a Shift+F6 billentyűkombinációval válthatunk.

A függőleges és vízszintes gördítő sáv az állományban, illetve az ablaktábla tartalmában való mozgást segíti, valamint a kurzor relatív helyét mutatja a rajta elhelyezkedő gördítő jel segítségével a doku­mentumon belül. A gördítő sávok gördítő jelei csak akkor jelennek meg, ha a dokumentum nagyítása ezt szükségessé teszi, vagyis ha olyan a nagyítás, hogy a teljes diakép, illetve ablaktábla tartalom nem fér el a szerkesztőablakban. Az állományban való mozgáshoz vagy a megfelelő irányba mutató gördítő ikonra (nyilakra) kell az egérrel kattintani, vagy a gördítő jelet kell a megfelelő irányba mozgatni. Az alsó (vízszintes gördítő sáv) alatt található az állapotsor. Az állapotsor tartalma az üzem­módoktól függően változik, de általában megjelenik rajta a menüből vagy az eszköztárakból kiválasztott parancs egymondatos leírása is. Az állapotsor közepén megjelenik a használt sablon neve. Kétszer ide kattintva meghatározhatjuk az alkal­mazandó sablont.

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 13:48

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal