Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

PowerPoint 2013: Környezeti beállítások

A PowerPoint környezeti elemeinek beállítási lehetőségei most is jóval szerényebbek a Word, Excel programokénál, bár ezen szintén sokat változtatott a program 2010-es változata (az előző verzióhoz képest). A leglényegesebb változás, hogy a szalag lapjai a grafikus felület elhagyása nélkül is testre szabhatók (nem kell XML fájlt szerkesztenünk). A felhasználók számára egyszerűen hozzáférhető a Fájl szalagfülből legördíthető menü Beállítások parancsa, amellyel megjelenített A PowerPoint beállításai párbeszédpanel egyszerűen kezelhető.

A PowerPoint beállításai párbeszédpanel Általános (korábban: Népszerű elemek) kategóriájában  állítjuk be bemutató-­szer­kesz­tőnket a legmegfelelőbb üzemmódba, illetve személyes adatainkat is itt rögzítjük. Ez a Wordben és az Excelben megszokott beállítási bőségnek csak töredékét biztosítja.

Az elvégzett beállításokat a rendszer megőrzi, a legközelebbi szer­kesztéskor alap­értelmezett értéknek tekinti azokat. Itt a beállításokat – eltérően a program előző változatától – egyetlen párbeszédpanel hét kategóriájában végezhetjük el. A kategóriákat a párbeszédpanel bal oldalán választjuk ki (lásd az ábrát). A bemu­tatott párbeszédpanel-lapok þ-val jelölt paraméterei az aktuális, azaz az érvényes kapcsoló­állásokat mutat­ják.

A Felhasználói felület beállításai kategóriában paraméter­cso­por­tokban állítjuk be a program működését befolyásoló kap­csolókat:

Minipult megjelenítése kijelöléskor: Ha kiválasztunk valamilyen objektumot a dián, akkor az objektum mellett megjelenik a leggyakoribb parancsokat tartalmazó eszköztár.

Élő minta engedélyezése: Bejelölve használhatjuk azt a korábban többször bemutatott eljárást, hogy a kijelölt objektumon, vagy a teljes dián megjelenik az a hatás, amelyet egy szalagon látható galériában, a kurzornak egy elem fölé mozgatásával kiválasztunk. Ezzel még a parancs végrehajtása előtt lemérhető a hatás.

Elemleírási stílus: A képernyőn megjelenő súgótippek formáját beállító lista. A Funkciók ismertetése az elemleírásokban listaelemmel állítjuk be, hogy ha a kurzort egy szalagobjektum fölé mozgatjuk, akkor a funkció neve mellett megjelenjen annak rövid leírása, illetve ahol a funkcióhoz párbeszédpanel tartozik, a párbeszédpanel képe is. A Funkciók ismertetésének mellőzése az elemleírásokban listaelemmel kapcsoljuk be, hogy ilyenkor csak a funkció neve jelenjen meg, míg az Elemleírások elrejtése listaelemmel a teljes súgótippet kikapcsoljuk.

Minderről (is) részletesebben - 480 oldalon

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 13:49

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal