Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
Windows

Windows (21)

Windows 7: Teljesítmény növelése

A következő tulajdonságok és funkciók az operációs rendszer vezérelte számítógép teljesítményének legteljesebb kiaknázása érdekében jöttek létre.

Teljesítményfigyelés és hangolás

Az új teljesítményfigyelő eszközzel jobban követhetők a végrehajtási szálak és a nem válaszoló programok pontosabban állíthatók le.

64 bites rendszerek támogatása

A Windows 7 operációs rendszer elérhető 64 bites kiadásban is. Ez szükséges ahhoz, hogy a 3 GB feletti memóriaterületet elérjük és a 64 bites processzorral szerelt gépek teljesítményét kiaknázzuk, ami különösen a párhuzamosan feldolgozott feladatokhoz és műszaki alkalmazásokhoz előnyös.

Bővebben...

Windows XP: Távoli asztal

A csak a Windows XP Professional (vagy későbbi) operációs rendszeren futó távoli asztal segítségével egy másik számítógépről is hozzáférhetünk a saját számítógépünkön futó Windows munkamenetekhez. Így otthonról is csatlakozhatunk a munkahelyi számítógéphez, és ugyanúgy elérhetjük az összes alkalmazást, fájlt és hálózati erőforrást, mintha a munkahelyi számítógép előtt ülnénk. Ha a munkahelyi számítógépén nem zárjuk be a programokat, hazaérkezve az otthoni számítógépen is megtekinthetjük a munkahelyi gép asztalát és az azon futó programokat.

Bővebben...

Windows 7: Windows Áttelepítő

A Kellékek/Rendszereszközök között találjuk a Windows Áttelepítő alkalmazást, amely a felhasználói fiókok, könyvtárak, e-mailek, internetes kedvencek átvitelére szolgál. Segítségével akár régi számítógépünk újratelepítése előtt, akár egy új gép üzembe helyezésekor könnyen áttelepíthetjük ezeket a fájlokat egy másik gépre, ahol a legrövidebb időn belül, ugyanabban a környezetben folytathatjuk a munkát (lásd az ábrát).

Bővebben...

Windows 7: Aero felület

A számítógép teljesítményének növelése mellett nem elhanyagolható az sem, hogy ezeket az előnyöket hogyan fordíthatjuk magunk javára. Több új funkció kimondottan ezt a területet célozta meg. Ennek érdekében módosítottak a vezérlőeszközökön, készítettek érintőképernyős segédeszközöket, fejlesztették tovább az operációs rendszer kellékeit (melyeket külön kötetben tárgyalunk). A termelékenység növelése egy komplex fogalom, amely együtt jár a korábban ismertetettekkel, például a feladatok egyszerűsítésével is.

Bővebben...

Windows 7: Teljesítménynövelés

A rendszer gyorsabban tehető alvó (hibernált) állapotba és aktiválható (feléleszthető), kevésbé memóriaigényes, és hamarabb felismeri az USB-eszközöket. A cserélhető adathordozós eszköz (gyors flash memória) felhasználható a rendszermemória kiegészítésére is a Windows ReadyBoost szolgáltatással. Ez a szolgáltatás akkor működik hatékonyan, ha a cserélhető adathordozón legalább 1 GB szabad tárterületet talál.

Az alvó állapotba lépés és visszatérés sokkal gyorsabb, mint korábban. A Windows 7 általában csak azokat a szolgáltatásokat futtatja, amelyeket valóban használunk.

Bővebben...

Windows 7: Újratervezett Start menü

A leggyakrabban használt alkalmazások a könnyű elérhetőség érdekében csoportosítva jelennek meg. Az alaphelyzetben kiemelten megjelenő leggyakrabban használt programok megjelenítése könnyen testre szabható. A dokumentumok, nyomtatók, hálózati kapcsolatok, Súgó és támogatás szolgáltatás, és rendszerkonfigurációs eszközök egyetlen kattintással hozzáférhetők (lásd az ábrát).

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal