Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
Windows

Windows (10)

Windows 7: Könnyű használat

A könnyebb használat a felhasználói felület olyan átalakításának köszönhető, amelyben ergonómiai szempontokat figyelembe véve „kézre álló” helyeken helyezték el a leggyakrabban használt parancsokat, nyomógombokat, ikonokat. Ezek alkalmazása magáról értetődő még a kezdő számítógép-felhasználók számára is.

A legfontosabb programok és dokumentumok gyors elérése

A Windows 7 új felhasználói felülete megkönnyíti a gyakori feladatok végrehajtását, és új vizuális segédelemekkel szolgál a számítógép használatához (lásd az ábrát). Az új felületen a leggyakrabban használt alkalmazások és dokumentumok automatikusan, kiemelt, könnyen elérhető helyre kerülnek.

Bővebben...

Windows 7: Jump List menük

A feladatok egyszerűsítése egyszersmind a könnyű használatot is támogatja, de néhány gyakori feladatot, illetve azok újszerű megoldását itt külön ki kell emelnünk. A Tálca új szolgáltatása ez is. Segítségével például a Windows Media Player Tálcán megjelenő ikonja fölé mozgatva egy olyan menüt jeleníthetünk meg, amelyből a lejátszás is indítható.

Az alkalmazások Tálcán megjelenő ikonjára, a jobb egérgombbal kattintva pedig az összes ablakra vonatkozó parancsokat adhatunk ki, illetve az adott lkalmazással a legutóbb megnyitott dokumentumok közül választhatunk (lásd az ábrát).

Bővebben...

Windows 7: Műveletközpont

A Műveletközpontban jelennek meg a Windows fő karbantartási és biztonsági szolgáltatásaitól (többek között a Windows Defender szolgáltatástól és a Felhasználói fiókok felügyelete eszköztől) érkező üzenetek. Az üzenetek itt utólag is megtekinthetők, feldolgozhatók, de a Műveletközpont kék  zászló jele megjelenik a Tálcán is. Az üzenetek az ikon fölött jelennek meg, a helyi menüben beléphetünk a Műveletközpontba, illetve elkezdhetjük a probléma elhárítását.

Bővebben...

Windows 7: BitLocker

Csak az Ultimate verzióban érhető el a meghajtó titkosítás, amellyel titkosíthatjuk a Windows rendszer és az adatok által használt meghajtót. A meghajtó titkosítás szolgáltatást bekapcsolva, a rendszer automatikusan kódolja az ezután a meghajtóra mentett fájlokat. Az újdonság az, hogy ezt a védelmet az USB meghajtókra és külső merevlemezekre is kiterjeszthetjük.

Bővebben...

Windows 7: Kisegítő lehetőségek

A kisegítő lehetőségek mindenki számára könnyebbé teszik a számítógép használatát és a géppel való hatékony együttműködést. Bővültek a Nagyító, a Narrátor, a Képernyő-billentyűzet és a Segédprogram-kezelő szolgáltatásai. E segédprogramok csak kiegészítik a hivatalos, kisegítő technológiákat alkalmazó szoftvereket, de jól használhatók a tábla PC-ken, érintőképernyőkön.

Bővebben...

Windows 7: Paint

 

 

 

A továbbfejlesztett rajzolóprogramban egyrészt megjelent a Microsoft Office-szerű szalag, másrészt néhány hasznos új funkció. Többek között a szövegek többféle módon formázhatók, hátterük átlátszó vagy tömör lehet, a festőeszközök újfajta tulajdonságokkal ruházhatók fel, új kijelölési, kivágási lehetőségek jelentek meg, vektoros alakzatokat hozhatunk létre.

 

 

 

Bővebben...

Windows 7: USB-port energiatakarékossági beállítása

Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy az USB-porthoz csatlakoztatott eszközt nem veszi figyelembe az operációs rendszer. Ha az eszköz egy USB pendrive, akkor a rendszer beépített eszközeivel esetleg javíthatjuk. Ez olyan hibák esetében lehet sikeres, amelyek bekövetkeztéért a pendrive nem szabályos (leválasztóparancs alkalmazásával végzett) eltávolítása a felelős. Ha ez nem hoz eredményt, akkor vagy a csatlakozó hibás, vagy a meghajtó nem kap áramot az USB Selective Suspend Feature szolgáltatás miatt.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal