Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
Windows

Windows (15)

Windows 7: Teljesítménynövelés

A rendszer gyorsabban tehető alvó (hibernált) állapotba és aktiválható (feléleszthető), kevésbé memóriaigényes, és hamarabb felismeri az USB-eszközöket. A cserélhető adathordozós eszköz (gyors flash memória) felhasználható a rendszermemória kiegészítésére is a Windows ReadyBoost szolgáltatással. Ez a szolgáltatás akkor működik hatékonyan, ha a cserélhető adathordozón legalább 1 GB szabad tárterületet talál.

Az alvó állapotba lépés és visszatérés sokkal gyorsabb, mint korábban. A Windows 7 általában csak azokat a szolgáltatásokat futtatja, amelyeket valóban használunk.

Bővebben...

Windows 7: Újratervezett Start menü

A leggyakrabban használt alkalmazások a könnyű elérhetőség érdekében csoportosítva jelennek meg. Az alaphelyzetben kiemelten megjelenő leggyakrabban használt programok megjelenítése könnyen testre szabható. A dokumentumok, nyomtatók, hálózati kapcsolatok, Súgó és támogatás szolgáltatás, és rendszerkonfigurációs eszközök egyetlen kattintással hozzáférhetők (lásd az ábrát).

Bővebben...

Windows 7: Távoli asztali kapcsolat

A Távoli asztal szolgáltatással két számítógépet köthetünk össze egy hálózaton vagy az interneten keresztül. A kapcsolat beállításánál sok mindent, a megjelenítéstől a biztonságig, jogosultságkezelésig figyelembe vehetünk (lásd az ábrát).

A kapcsolat felépülését követően ugyanúgy látjuk a távoli számítógép asztalát, mintha előtte ülnénk, és hozzáférhetünk annak programjaihoz és fájljaihoz.

Bővebben...

Windows 7: Könnyű használat

A könnyebb használat a felhasználói felület olyan átalakításának köszönhető, amelyben ergonómiai szempontokat figyelembe véve „kézre álló” helyeken helyezték el a leggyakrabban használt parancsokat, nyomógombokat, ikonokat. Ezek alkalmazása magáról értetődő még a kezdő számítógép-felhasználók számára is.

A legfontosabb programok és dokumentumok gyors elérése

A Windows 7 új felhasználói felülete megkönnyíti a gyakori feladatok végrehajtását, és új vizuális segédelemekkel szolgál a számítógép használatához (lásd az ábrát). Az új felületen a leggyakrabban használt alkalmazások és dokumentumok automatikusan, kiemelt, könnyen elérhető helyre kerülnek.

Bővebben...

Windows 7: Jump List menük

A feladatok egyszerűsítése egyszersmind a könnyű használatot is támogatja, de néhány gyakori feladatot, illetve azok újszerű megoldását itt külön ki kell emelnünk. A Tálca új szolgáltatása ez is. Segítségével például a Windows Media Player Tálcán megjelenő ikonja fölé mozgatva egy olyan menüt jeleníthetünk meg, amelyből a lejátszás is indítható.

Az alkalmazások Tálcán megjelenő ikonjára, a jobb egérgombbal kattintva pedig az összes ablakra vonatkozó parancsokat adhatunk ki, illetve az adott lkalmazással a legutóbb megnyitott dokumentumok közül választhatunk (lásd az ábrát).

Bővebben...

Windows 7: Műveletközpont

A Műveletközpontban jelennek meg a Windows fő karbantartási és biztonsági szolgáltatásaitól (többek között a Windows Defender szolgáltatástól és a Felhasználói fiókok felügyelete eszköztől) érkező üzenetek. Az üzenetek itt utólag is megtekinthetők, feldolgozhatók, de a Műveletközpont kék  zászló jele megjelenik a Tálcán is. Az üzenetek az ikon fölött jelennek meg, a helyi menüben beléphetünk a Műveletközpontba, illetve elkezdhetjük a probléma elhárítását.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal