Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Windows 7: Energiafelhasználás ellenőrzése

 

 

 

A számítógép energiafelhasználásának ellenőrzését a parancsablakban, rendszergazdaként futtatott Powercfg paranccsal végezzük. Ehhez a Start menü keresőmezőjében keressük meg a cmd kifejezést, majd a cmd.exe találat helyi menüjéből adjuk ki a Futtatás rendszergazdaként parancsot!

Ha nem ezt tennénk, vagyis egyszerűen a parancsablakba gépelve indítanánk a parancsot, akkor hibaüzenetet kapnánk: Az ENERGY parancshoz rendszergazdai jogosultság szükséges, és emelt jogosultságszintű parancssorból kell indítani.

Gépeljük be a parancssorba a powercfg /energy parancsot! Ezt követően egy percig ellenőrzi a rendszer a gép energia felhasználását, végül a következő ábra szerinti összefoglaló üzenetet kapjuk (az ellenőrzéshez támpontot adhat, ha tovább dolgozunk a megnyitott alkalmazásokkal):

A részletes jelentés, vagyis az energy-report.html fájl a C:\Windows\system32 mappába kerül. Ez az alapértelmezett tárolási mód megváltoztatható az -output paraméterrel.

Az elemzés eredménye:

 

 

 

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 14:28

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal