Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Windows 7: Eseménynapló

A számítógépünkön zajló folyamatok, rendszeresemények elemzése szempontjából fontos felügyeleti eszköz az eseménynapló. Segítségével, a naplózott adatok alapján értékelhetjük a működést, deríthetjük ki utólag is a hibák eredetét. A rendszergazdák elérhetik az eseménynaplókat a Felügyeleti eszközök ablakból, de közvetlenül a vezérlőpult Rendszer és biztonság kategóriájából is. Az Eseménynapló ablakban többféle, hierarchikus rendbe sorolt eseménynaplóból választhatunk.

Ezek adatai felhasználhatók a rendszerrel kapcsolatos hibák diagnosztizálására is, ugyanis a naplók rögzítik a hardvereseményeket éppúgy, mint egy alkalmazás indítását vagy egy felhasználó bejelentkezését. Egy-egy esemény kaphat kritikus, hiba vagy figyelmeztető jelzést. Az első típus befolyásolhatja leginkább a számítógép működését, ezért ha ilyet találunk, az általában sürgős beavatkozást igényel.

Az egyes kategóriák eseményeit kettős kattintással vagy a Művelet, illetve a helyi menü Esemény tulajdonsága parancsával nyithatjuk meg, és az esemény tulajdonságait bemutató párbeszédpanelen előre-hátra lapozhatunk a többi esemény között. Megtekinthetjük az esemény általános és részletes adatait is (ez a két párbeszédpanel-lap megjeleníthető az eseménynapló fő ablaktáblája alatt is a Nézet menü Betekintő parancsával). A Feladat csatolása az eseményhez paranccsal egy adott eseményhez kapcsolhatunk végrehajtandó parancsot (program indítását, e-mail küldését, üzenet megjelenítését – riasztást, amely az asztalon jelenik meg). A Műveletek munkaablak Egyéni nézet létrehozása parancsával állíthatjuk be az eseménynaplót úgy, hogy az csak a számunkra az adott elemzés szempontjából fontos információkat jelenítse meg.

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 14:32

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal