Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
Word

Word (44)

Word 2013: Közös munka erősítése

Átalakult a navigáció, egyre hangsúlyosabb szerepet kap az együttműködés és a felhőalapú szolgáltatások. Ennek megfelelően a Microsoft Skydrive távoli meghajtója alapértelmezett mentési hellyé változott. Itt a dokumentumokat megoszthatjuk bárkivel, akinek jogosultságot adunk és internet-eléréssel rendelkezik. Még azt is megtehetjük, hogy egyszerre, többen dolgozunk ugyanazon a dokumentumon.

A korábbi egyszerű megjegyzések a 2013-as verziótól kiegészültek egy válasz gombbal, amellyel reflektálhatunk a megjegyzésre, de a felvetett problémát megoldottnak is jelezhetjük.

Bővebben...

Word 2013: Ugrás az utolsó helyre

Kis, de hasznos újdonság, amely meggyorsítja a munkát. Régebben valahogyan - például szövegkiemeléssel - kellett megjelölnünk azt az oldalt, ahová a dokumentum legközelebbi megnyitásakor visszatérni szerettünk volna.

A 2013-as változatban a/z utoljára olvasott vagy szerkesztett oldalra a munkaablak jobb oldalán felbukkanó üzenetre kattintva ugorhatunk (lásd az ábrát).

Bővebben...

Word 2010 - Nyomtatási elrendezés nézet

A Nézet szalag Nyomtatási elrendezés (korábban:Oldalkép, Nyomtatási képparancsával vagy az üzemmódnak az állapotsor jobb oldalán látható ikonjával olyan üzem­módot kapcsolhatunk be, ahol a valós sortör­delés valós laptördeléssel páro­sul. Ezt nevezik nyomtatott forma nézetnek is.

Ekkor a képek és a hasábok az üres területekkel együtt a helyü­kön látszanak. Akár egyszerre két oldalt is megjeleníthetünk egymás mellett a Nézet szalag Két oldal parancsával. Ha ezt a parancsot más nézetben adjuk ki, akkor automatikusan a nyomtatási kép nézetre váltunk.

Bővebben...

Word 2013: PDF szerkesztése

A PDF fájlok megnyithatók és szerkeszthetők már a Wordben is. E munka közben a Word eszközeivel tetszetősebb listák, táblázatok alakíthatók ki. Csak egyszerűbb PDF állományokkal próbálkozzunk! Igazán összetett vagy nagyobb méretű PDF dokumentumok megnyitása, konvertálása is sokáig tart, esetenként összeomlik a Word, ezért a PDF megnyitása előtt mindenképpen mentsük az aktuális munkánkat.

Bővebben...

Word 2010 - Kisegítő lehetőségek

A Fájl szalagfülön ellenőrizhetjük a kisegítő lehetőségeket is, amelyek a megváltozott munkaképességűek számára biztosítanak könnyebb hozzáférést a dokumentumhoz (az Előkészítés megosztásra területen kattintsunk a Problémák ellenőrzése, majd a Kisegítő lehetőségek elemre).

Külön csoportban jelennek meg a hibák és a tájékoztató információk. Az Ellenőrzés eredménye területen kiválasztott hibajelenség magyarázatát és az elhárításához szükséges lépéseket részletesen megtaláljuk a További információ csoportban.

Bővebben...

Word 2013: Új felhasználói felület

Az új felhasználói felület az Office Backstage nézet helyébe látszólag visszahozta a File (Fájl) menüt. A File szalagfül alatt azonban az átdolgozott Office Backstage nézetet találjuk, bár az Office gomb tényleg megszűnt. Kissé zavaró, hogy ebben a nézetben a szalagfülek eltűnnek és egy külön gombbal kell visszahoznunk a korábban használt nézetet a szalaggal, de lassan meg lehet szokni…

Bővebben...

Word 2013: Új súgó

 

 

 

Az új funkcióknak megfelelően – beleértve a táblagépek speciális használati módját is – átdolgozták a súgót is. Mivel már híre-nyoma sincs a korábbi tartalomjegyzéknek, didaktikusan felépített leírás-hierarchiának, szinte csak az talál meg ebben a súgóban valamit, aki pontosan tudja, mit keres.

Talán emiatt is jobban keresik majd könyveinket…

 

 

 

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal