Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
Word

Word (50)

Word 2013: Kész szövegek bevitele

Az AutoText (Kész szöveg)eszköztár a Word 97-ben jelent meg. Az innen elérhető parancsok újabban jelentős átalakítással megtalálhatók a Beszúrás szalag Kész modulok } Építőelem-szervező párbeszédpaneljében. A szövegtár-elem felvételéhez a szöveg kijelölése után a Kész modulok / Kijelölt rész mentése a kész szövegek közé parancsát adjuk ki (lásd az ábrát).

Bővebben...

Word 2013: Címsor alatti tartalom elrejtése

A vázlat nézetben régebben is megtehettük, hogy csak egyes címsorok alatti tartalmat jelenítettünk meg. Most már a nyomtatási elrendezés nézetben is megtehetjük ezt. Az egyes, címsorok szerint elkülönített dokumentumszerkezeti hierarchia szintek egyetlen kattintással bezárhatók és megnyithatók, ami sokat segít a terjedelmes dokumentumok kezelhetőségén. A tartalom elrejtéséhez kattintsunk a címsor előtti háromszög  ikonra, megjelenítéséhez a helyére kerülő újabb háromszög ikonra!

Bővebben...

Word 2013: Könyvjelzők beillesztése

 

 

 

A könyvjelző a dokumentumban olyan hely vagy kijelölt szöveg, amelyre név szerint hivatkozhatunk. A Word ehhez a helyhez az általunk megadott nevet rendeli. Könyv­jel­zők segítségével mozgunk a dokumentum­ban és azokat használjuk fel kereszthivatko­zások beszúrásához is. A Beszúrás szalag Hivatkozások/Könyvjelző parancsával vagy a Ctrl+Shift+F5 billentyű­kombinációval szúrunk be könyvjelzőt a doku­mentumba a kurzor aktuális pozíciójára. A beszúrás előtt kijelölhetünk akár egy nagyobb területet is, ekkor a könyvjelzővel a teljes, kijelölt részt jelöljük meg, amire később hivatkozhatunk.

Akönyvjelzőkkel hivat­kozhatunk a meg­jelölt oldalra, képre, közvetlenül a könyv­jelzővel megjelölt ol­dalra lehet ugrani stb. Ebben a párbeszédpanelben a könyv­jelzőket törölni is lehet (Törlés). A könyvjelzők listáját rendezhetjük nevük (Név) szerint vagy előfordulási helyük szerint (Hely).

 

 

 

Bővebben...

Word 2013: Dokumentumszerkezet a navigáció panelen

A Navigálás ablaktáblát már régóta használtuk arra, hogy a dokumentum címsorszintjei alapján itt megjelenített részekre, egyetlen kattintással ugorjunk. A 2013-as verzióban ezt a funkciót is kiterjesztették. A Navigálás panelt a Nézet szalagfülön kapcsoljuk be. A Navigálás panelen is beállíthatjuk egy címsor helyi menüjében, hogy csak bizonyos címsorszintek jelenjenek meg, ahogyan korábban ezt a Vázlat nézetben tehettük. Ez segít a dokumentum szerkezetének áttekintésében. A többi paranccsal a dokumentum szerkezete akár átalakítható is, hiszen a címsorszint előléptethető (például Címsor 2 szintről Címsor 1 szintre), lefokozható, új címsor és alcímsor hozható létre. A Címsor és tartalom kijelölése paranccsal kiválaszthatunk egy adott szintet, mely nagy segítség lehet, ha az adott szintet másolni vagy áthelyezni, egyedileg formázni szeretnénk.

Bővebben...

Word 2013: Különleges beillesztés

 

 

 

A vágólapra másolt tartalom különleges beszúró utasítása a Kezdőlap szalag Beillesztés gomb­menüjének Irányított beillesztés parancsa (lásd az ábrát), amellyel a vágóasztal utolsó elemét szúrhatjuk be, esetlegesen szerkesztve (Csatolás). Ez utóbbi annyit jelent, hogy a kapcsolat később aktualizálható, azaz az eredetin bekövetkező változásokat átvezeti a rendszer a dokumentumba fűzött részeken is.

Bővebben...

Word 2013: Közös munka erősítése

Átalakult a navigáció, egyre hangsúlyosabb szerepet kap az együttműködés és a felhőalapú szolgáltatások. Ennek megfelelően a Microsoft Skydrive távoli meghajtója alapértelmezett mentési hellyé változott. Itt a dokumentumokat megoszthatjuk bárkivel, akinek jogosultságot adunk és internet-eléréssel rendelkezik. Még azt is megtehetjük, hogy egyszerre, többen dolgozunk ugyanazon a dokumentumon.

A korábbi egyszerű megjegyzések a 2013-as verziótól kiegészültek egy válasz gombbal, amellyel reflektálhatunk a megjegyzésre, de a felvetett problémát megoldottnak is jelezhetjük.

Bővebben...

Word 2013: Ugrás az utolsó helyre

Kis, de hasznos újdonság, amely meggyorsítja a munkát. Régebben valahogyan - például szövegkiemeléssel - kellett megjelölnünk azt az oldalt, ahová a dokumentum legközelebbi megnyitásakor visszatérni szerettünk volna.

A 2013-as változatban a/z utoljára olvasott vagy szerkesztett oldalra a munkaablak jobb oldalán felbukkanó üzenetre kattintva ugorhatunk (lásd az ábrát).

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal