Mercator Stúdió 2014/3 hírlevél: új könyvek, új tippek, új design, új árak

Nyomtatás
mail

Többet|Gyorsabban|Kevesebbért

 

Elektronikus Könyvkiadó

Hírlevél 2019. október 18

Kérjük, ossza meg másokkal is: Facebook LinkedIn Twitter Hyves Google+

Kedves Látogató,

Ön a 2014/3. hírlevelünket olvassa, melyet azért kapott meg, mert korábban érdeklődött termékeink iránt és regisztrált honlapunkon. Ha nem kér további hírlevelet, a levél alján látható hivatkozásra kattintva leiratkozhat. Ha tetszik szolgáltatásunk, kérjük, hívja fel ismerősei figyelmét is a regisztrációra

Az ajánlások - és reményeink szerint tetszésnyilvánításuk - céljára ajánljuk figyelmükbe fenti megosztó gombjainkat is.

A célunk, hogy túlságos megterhelés nélkül tájékoztassuk Önöket kiadónk és a leggyakrabban használt szoftverek újdonságairól, valamint hasznos tippeket, trükköket, technikákat mutassunk be. Ennek érdekében feliratkozott olvasóinknak háromhetenként küldjük a hírlevelet, amely a szoftverblog napi frissítésű linkjeire utaló hivatkozásokat és a friss könyvmegjelenések értesítőit tartalmazza.

Webáruházunk megújult. A megújulás nemcsak új designt, reszponzív, az összes megjelenítő eszközre optimalizált megjelenést, hanem új klasszikus és szakkönyv kiadványokat, a régieknél jelentős, akár 60 %-os árcsökkentést is hozott! Az árcsökkentést a jövőben is folytatjuk, hogy érdemes legyen visszatérni.

Reméljük, érdemes lesz visszatérni hamarosan megjelenő újabb klasszikus szépirodalmi és informatikai szakkönyveinkért is.

Idén várható: Radnóti, Rejtő, Karinthy, Móricz, Babits kötetek, valamint AutoCAD 2015, AutoCAD LT 2015, Windows 8, ECDL (Open- és LibreOffice verziók), Photoshop Elements 13, Photoshop Lightroom 6, CorelDRAW X7, Corel Photo-Paint X7, CorelCAD, SmartDraw, Access 2013 összefoglaló "bibliák" és részletező kötetek.


Közelmúltban jelent meg, illetve került a webáruházba

Eötvös József: A falu jegyzője

Rejtő Jenő: Csontbrigád

Jules Verne: A Chancellor

Móricz Zsigmond: A boldog ember

Móra Ferenc: Dióbél királyfi

Klasszikus versek: Ábrányi Emil költeményei


Szoftverblog cikkek

Photoshop CS5: Új Photoshop Camera Raw

Egyre több digitális kamera alkalmas arra is, hogy az elterjedt jpg, esetleg tif formátumok mellett elmentse a feldolgozatlan, nyers képet is. Ezeket általánosan raw fájloknak nevezzük,bár csaknem mindegyik gyártó eltérő formátumot használ. Az Adobe folyamatosan nyomon követi e fájlok megjelenését és rendszeres frissítéseivel igazodik az újdonságokhoz. Jelenleg mintegy ötvenféle digitális kamera képformátumát képes a program beolvasni.

Bővebben...

Photoshop CS5: Javított cseppfolyósító eszköz

Jelentősen javítottak a Szűrő/Cseppfolyósításparanccsal, vagy a Ctrl+Shift+X billentyűkombinációval indítható cseppfolyósító eszköz (Liquify) szolgáltatásain. Az új változatban az előnézeti kép nagyítható és több lépés visszavonását engedi (lásd az ábrát).

Bővebben...

Word 2010: Új fordítási szolgáltatások

Az új fordítási szolgáltatásokkal a dokumentum teljes egésze, egy kijelölt részlete vagy a kurzor alatti része lefordítható. Az utóbbi, tehát a kurzor alatti szó, vagy kijelölt kifejezés fordítására használt minifordítóban találunk egy eszközt arra is, hogy a lefordított szó kiejtését meghallgassuk (bár ez nem mindig működik, viszont a fordítás a vágólapon keresztül tetszőleges helyre beilleszthető).

Bővebben


Photoshop Lightroom 3: Áttervezett importálás

A korábbi egyszerű párbeszédpaneles megoldással szemben most a grafikus felületen választhatjuk ki a képek forrását.

Bővebben...

Illustrator CS5: Alakzatformáló

Az interaktív  alakzatformáló eszközzel egyszerűbb, elemi alakzatokból egyesíthetünk összetett alakzatokat, vagy bonyolult alakzatokat darabolhatunk fel. Az eszközt alkalmazhatjuk egyszerű és összetett görbéken egyaránt. Az egyesítéssel létrehozott új alakzat általában könnyebben kezelhető, mintha több külön alakzatot kellene együtt, csoportként mozgatnunk.

Bővebben...

InDesign CS2: Új vizuális fájlböngésző

Eddig csak a konkurens programok segítették a fájlmegnyitást az állományok mintaképének megjelenítésével. A CS változatban módosítottak az állományböngészőn, mely a képek, dokumentumok rangsorolását is biztosítja.

Ebből nőtt ki az Adobe Bridge, amely komplett állománykezelő alkalmazás, önállóan is megtalálható, indítható a Windows XP Start menüjéből, a Minden program almenüből. Ebben nézőképet láthatunk az Adobe fájlformátumokról, megtekinthető az Adobe Version Cue projekt, valamint szerkeszthetők a fájlokhoz tartozó meta­adatok.

Bővebben...

Word 2010: Közös munka

A Word 2010 programban nincs szükség mellékletek küldözgetésére vagy piszkozatok mentésére, lehetőségünk van a közös munkára közvetlenül a Word programon belül. Munka közben mindig értesülhetünk arról, hogy éppen kivel dolgozunk együtt, és a többiek a dokumentum melyik részét szerkesztik. Természetesen mindez csak a dokumentum tulajdonosának, létrehozójának biztonsági beállításai, engedélye alapján.

A több szerző által egyszerre szerkesztett ugyanazon dokumentum módosításai szinkronban lesznek. A szerzők zárolhatják a dokumentum megfelelő részeit, míg az adott területen dolgoznak.

Bővebben...

Az AutoCAD 2010-ben megjelent újdonságok

Ismét átdolgozták a felhasználói felületet. Most már nehezebb a 2009-es változat előtti klasszikus parancsokat alkalmazni, ugyanis az AutoCAD gombból lenyitható menüben gyakorlatilag csak a korábbi változatok File menüjének parancsai érhetők el (megnyugtatásul: a hagyományos menüre még átkapcsolhatunk). Az AutoCAD gombból lenyitható menüben most könnyebben tallózhatunk a legutóbb megnyitott fájlok között.

Bővebben...

Excel 2010: Továbbfejlesztett Solver

Továbbfejlesztették a Solver bővítményt is, amellyel az optimális megoldásokat kereshetjük, lehetőségeket elemezhetünk. A tovább­fejlesztés érintette a felhasználói felületet és az algoritmusokat is. Új globális optimalizálási beállításokat, jobb lineáris programozási és nemlineáris optimalizálási módszereket, új linearitási és megoldhatósági jelentést alakítottak ki.

Bővebben


Illustrator CS5: Hatások a felbontástól függetlenül

illustrator cs5

A különféle megjelenítési módokban egyformán jelennek meg a „felbontás független” hatások. A raszterhatások megjelenésére a felbontás növelése nincs hatással. A kis felbontásban készített grafika felméretezhető nagy felbontású nyomtatáshoz.

Bővebben

 

Köszönjük megtisztelő figyelmüket és reméljük viszontlátjuk Önöket webáruházunkban!

 

Üdvözlettel:

Dr. Pétery Kristóf

Mercator Stúdió

 

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-65613/2013.

--
www.peterybooks.hu | Kapcsolatmessage
--
Nem kér további hírlevelet?