Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Szolgá„ltatá„si feltételekMercator Stúdió

mercator_2

A Mercator Stúdió vállalkozás üzletszabályzata

A Mercator Stúdió internetes boltjában található termékeket megrendelésre kínálja fel a boltot az interneten meglátogatók számára. A Vevő rendelésének postán, vagy e-mailen, illetve online űrlapon elküldésével megbízza a Mercator Stúdiót a megrendelés teljesítésével.

Az eladó adatai
Mercator Stúdió
Vezetője: Dr. Pétery Kristóf PhD (ELTE - D 745/93, P-73/1998)
Cím: 2000 Szentendre, Harkály utca 17.
Adóigazgatási szám: 73500252-1-51 kisadózó, alanyi ÁFA mentes

Nyilvántartási szám (egyéni vállalkozás): 5726185
Nyilvántartási szám (csomagküldő szolgáltatás): C/003 566
Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-65613/2013.
Ügyfélnyilvántartással kapcsolatos adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-65614/2013.

Számlaszám: 11703051-20000174-00000000, számlatulajdonos: Dr. Pétery Kristóf e.v.
Számlaszám (IBAN) külföldről történő átutaláshoz: HU12117030512000017400000000 Swift kód: OTPVHUHB
Statisztikai szám: 73500252-2211-231-13
Telefon: 06-26-301-549, 06-30-305-9489

A szerződés tárgyának lényegi tulajdonságai
A Mercator Stúdió virtuális könyváruházában árult könyvek jellemzőit a könyveket bemutató oldalakon és az onnan megnyitható mintakönyvekből ismerhetik meg. A vevő a vételár kifizetésének fejében megkapja a jogtulajdonos engedélyét a leszállított elektronikus könyvek megrendelt licenc-számával azonos számú személyi számítógépre telepítésére. Az engedéllyel a vevő egyedi olvasási kódot is kap, amelyet az elektronikus könyv megnyitásakor kell megadnia.

Vételár
A vételár mindig a könyveket bemutató oldalon olvasható listaár, amely tartalmazza az általános forgalmi adót (illetve az egyes cikkeknél a kedvezményt). A vételáron felül a vevőt terheli a szállítási költség, melynek összege a rendelés értékétől függ. A vételár szállítási költség nélküli összegéből a vásárlás összegétől függő engedményt adunk.

Megrendelés
Igyekeztünk Megrendelőink igényeit minél jobban kielégítő megoldást kidolgozni. Ha a megrendelő űrlap kitöltése valamiért nehézséget okozna, akkor természetesen elfogadunk "közönséges" elektronikus levélben levélben, illetve postai levélben érkező megrendelést is. Kérjük ügyeljenek arra, hogy pontos számlázási és szállítási adatokat adjanak meg, illetve a kapcsolattartás érdekében kérjük telefonszámukat, valamint e-mail címüket.

Célszerűbb azonban a "kosaras" vásárlást alkalmazni, melyre a www.peterybooks.hu cím alatt elérhető webáruházunkban van mód (ide vezetnek a más weblapjainkon található "Vásárlás" feliratú gombok is). Itt egyszerű, négy lépéses eljárásban vesszük fel a rendelést, miután az egyes termékek alatt látható Kosárba gombra kattintva megadta az összes terméket és darabszámot, amelyet vásárolni szeretne.

1. lépés Regisztráció (új vevőknek) vagy belépés (régebbi vevőinknek).

2. lépés Szállítási és számlázási adatok megadása.

3. lépés Adatok ellenőrzése.

4. lépés Megrendelés elküldése a szállító Mercator Stúdió számára.

Fizetés
A Megrendelő a vételár kiegyenlítését választása alapján a postai utánvétes teljesítéskor készpénzben fizeti ki a postai kézbesítőnek a csomag átvételekor, vagy előre utalással teljesíti, ilyenkor az utalt összeg a megrendelőűrlapon közölt számlaérték (a számlát az utánvételes csomagban postázzuk). A számlaérték ilyenkor tartalmazza a CD írás és postai szállítás költségeit is.

Kiemelt vevők, húszezer forintnál nagyobb értékű vásárlások esetén a Megrendelő a vállalkozó számlájának kiegyenlítését átutalással teljesíti nyolc banki napon belül. Késedelmes átutalás esetén a banki alapkamat kétszeresének figyelembe vételével számoljuk a késedelmi kamatot.

Ha a megrendelőlap kitöltésekor az átutalásos fizetést választja, akkor megrendelése alapján igény szerint előszámlát (díjbekérő) bocsátunk ki (ennek felel meg egyébként az automatikus rendelés-visszaigazolás is), mely értékének folyószámlánkra beérkezte után azonnal postázzuk a küldeményt (a postaköltség ekkor mintegy fele az utánvételi díjnak). Az előre utalás történhet az OTP Banknál vezetett folyószámlánkra vagy a PayPal rendszerén keresztül.

Személyes átvétel esetén a CD-írás, csomagolás költsége 800 Ft (Áfával).

Ha előre utalásos fizetést és letöltéses szállítást választ, akkor a PDF formátumú számlát az előre átutalás megtörténtét követően elküldött levélhez csatoljuk, mely levél tartalmazza a letöltéshez szükséges linket. A könyv árán túl ekkor semmilyen díjat nem számolunk fel. Azonban ezt a PDF formátumú számlát ÁFA visszatérítési célra nem használhatják. Az ÁFA visszatérítésre alkalmas papíros számlát külön kifejezett igény esetén az ajánlott postai küldemény díjának felszámolásával postázzuk.

Szállítás
A rendelés teljesítésének időtartama függ a postai szállítástól függ (a küldemény Budapestre legfeljebb három-négy, vidékre négy-öt munkanap alatt jut el). A szállítással kapcsolatban felszámolható költségek (a Magyar Posta jóvoltából évente - kizárólag felfelé és az inflációt jóval meghaladó mértékben - változnak):

Csomagolási és szállítási költség postai utánvétnél
CD írás 800 Ft, postázás 2200 Ft

A csomag tartalmazza a szállítással és megvásárolt licencekkel kapcsolatos költségekre vonatkozó számlát is.
Ha a letöltéses szállítást választják, akkor az átutalás igazolása után a legrövidebb időn belül elküldjük a linket (a webhely címét), amelyről a kötet(ek) letölthetők.

Sérülés
Mivel biztonságos légpárnás borítékban szállítunk, a sérülések rendkívül ritkák. Ha mégis ilyen fordulna elő, akkor a leggyorsabb úton, az Interneten keresztül vagy postafordultával küldjük a cserepéldányt. A sérült küldeményekkel kapcsolatos postai eljárás lefolytatása csak akkor lehetséges, ha a küldeményt a postás jelenlétében bontották fel, és annak sérüléséről helyben jegyzőkönyvet vettek fel.

Néhány jó tanács
A Magyar Posta a kézbesítést általában munkaidőben végzi. Emiatt szállítási címként célszerű napközbeni tartózkodási (pl.: munkahelyi) címet megadni. Kérjük, ilyenkor a saját neve mellett közölje a cég, vállalkozás nevét is, valamint nagyobb cégeknél a recepciót, vagy postázással foglalkozó kollégáját értesítse, hogy küldeményt vár!
A pontos és gyors kézbesítés érdekében kérjük pontos szállítási adatokat adjon meg. Ha az adott címen nem a számlaviselő megrendelő veszi át az árut, akkor kérjük adja meg az átvevő nevét is, akit érdemes figyelmeztetni a közeli küldemény érkezéséről.
A postás a kézbesítés meghiúsulásakor értesítést hagy, amellyel a postán még két hétig átvehető a küldemény. Az értesítés viszont könnyen elveszhet (például szórólapok közé keveredik), ezért ha küldeményt vár, kérjük alaposabban tekintse át postaládáját.

Elállás
A szerzői jog alá eső termékek esetében az elállás csak akkor érvényesíthető, ha a vevő a terméket felbontás nélkül, eredeti csomagolásában juttatja vissza a kereskedőnek. Csak így garantálható ugyanis, hogy a terméket nem használta, nem készített róla másolatot...

Adatvédelem
Az adatvédelemmel kapcsolatos információkat az Adatvédelem lapunkon foglaltuk össze.


Ró‚lunk

Kapcsolat


Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal