Logo

AutoCAD LT 2005 - Biblia

ɉrtékelés: Még nincs értékelés Gyá„rtó‚: Mercator Stúdió PDFNyomtatá„sE-mail
Fogyasztó‚i á„r: 6350 Ft
Ár kedvezménnyel, ÁFÁval: 6350 Ft
Fogyasztó‚i á„r á„fa nélkül: 6350 Ft
  • 727 oldal/9,3 MB, formátum: PDF.
  • Betekintés a könyvbe!
  • Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2005-ös változatának a program telepítésével, általános kezelésével, új projektek létrehozásával, a koordináta rendszerekkel, az adatbevitellel és a rajzolással, blokkok és fóliák kezelésével, valamint a megjelenítéssel, közzététellel, nyomtatással, rajzi segédeszközökkel, testre szabással kapcsolatos tudnivalóit. A kötet végén bemutatjuk a fontosabb, témánkkal, illetve kapcsolódó szakterületekkel foglalkozó webhelyeket is, amelyek hiperhivatkozásaira elegendő rákattintani...
  • A legfontosabb újdonságok:
  • Az AutoCAD LT 2005-ben a nyomtatással kapcsolatos újdonságok között megoldották a háttérben nyomtatást, vagyis a nyomtatás vagy közzététel olyan működését, hogy a művelet közben változatlanul dolgozhatunk a rajzon. A nyomtatás vagy közzététel végét állapotsori szövegbuborék-üzenet jelzi. Egyszerűbbé tették a Plot párbeszédpanelt, az új oldalbeállítás-kezelő lehetővé teszi az elnevezett oldalbeállítások importálását más rajzokból. Továbbfejlesztették a Design Web Format (dwf) rajzformátumot is, amelyet az ingyenes Autodesk DWF Viewer programmal tekinthetünk meg (böngésző beépülőként is alkalmazható).
  • Módosítottak a 2004-es változatban megjelent eszközpaletták kezelésén is. Az eszközpaletta elemei egyszerűen kialakíthatók úgy, hogy a megfelelő rajzbeli objektumokat az eszközpalettába húzzuk. Az eszközpalettán elhelyezhetjük leggyakrabban használt parancsainkat is. Az eszközpalettákat logikailag csoportba sorolhatjuk, így a csoportosított eszközpaletták könnyebben kezelhetők, hiszen mindig csak a szükséges csoportot tarthatjuk szem előtt.
  • Új és módosított rajzkészítő eszközöket jelentettek meg. Az önálló objektumként megjelenő táblázatok beillesztéséhez egy új párbeszédpanelt készítettek. A szövegobjektumokban és méretszövegekben a szöveget kiemelő háttért, illetve a bekezdéses szövegekben új szövegszimbólumokat helyezhetünk el, készíthetünk függőleges irányítottságú bekezdéses szövegeket is. A rajzi objektumok megjelenési és nyomtatási sorrendje módosítható. A rajzok dwf (Design Web Format) állományban közzétehetők, amelyen a megtekintők elektronikus jelölőkkel rögzíthetik észrevételeiket akkor is, ha az AutoCAD LT program nincs gépükre telepítve. A visszaküldött dwf fájl megnyitható az AutoCAD LT programban és a javaslatok alapján a módosítások elvégezhetők.
  • Most már a szokásos rajzobjektumokhoz hasonlóan metszhetők a sraffozási objektumok is. A sraffozást alkalmazhatjuk hézagos határvonallal rendelkező objektumok esetében is, vagyis a kitöltő minta „nem folyik ki”. A sraffozásnál kikapcsolható az objektumillesztés.
  • Módosítottak a szövegek keresésén és cseréjén, a bekezdéses szövegek tulajdonságain, a szövegbe illeszthető szimbólumokon, a fóliakezelésen, a nagyítási módokon, a gyors súgó használatán, az OLE objektumok importálásán, valamint a képek beillesztésén, a hálózati licencek kölcsönzésén. Most a – Microsoft Office programjaihoz hasonló módon – több megnyitott rajz külön elemként is megjeleníthető a Windows tálcáján. Mindezek növelik a rajzkészítés hatékonyságát.
Még senki sem nyilvá„nított véleményt errő‘l a termékrő‘l.
©1996-2015 Mercator Stúdió All rights reserved